Reviews

Love Milk nursing tops have been tried and tested by independent mothers and writers and below are our reviews, in date order (latest at the top). We are lucky to have had top marks in all reviews!

Below are reviews in both English and in Swedish. Any new reviews are published here, on our website and posted on Facebook too.


Recension Amningsöverdelar LoveMilk

20 september, 2011 av lyckobacken

De har nu hunnit tvättats och användas för att sedan tvättas igen. Jag pratar så klart om tanktoppen och koftan som jag fick hem för att recensera från Love Milk. Nya, innovativa och amningsvänliga plagg som fungerar lika bra som gravid som ammande. :)

Tanktoppen som jag valde i färgen plommon är ljuvlig. Finns i XS - XL och är av oerhört fin kvalitet! Det sköna, ekologiska tyget är stretchigt för att Helenas smarta amningsvänliga funktion (man drar linnet åt sidan från armhålan) överhuvudtaget ska fungera men återgår direkt till 'vanlig form' då man drar tillbaka det. Jag gillar att de fått in fler olika modeller nu, det är lätt att hitta favoriter oavsett ändamål eller vad man har för preferens.

Koftan som jag valde i svart är lika skön den. Snygg, stilren och finns i strl. S - L men passar garanterat både XS och XL då den känns både töjbar i tyget och passar även med lite 'loose fit'. Jag tycker den har varit toppen nu då det gått mot lite kyligare tider att man kan amma utan att öppna upp koftan! Och den vackert draperade sjalkragen går upp lite mot nacken om man så vill eller så viker man ner den och får en snygg detalj gör verkligen koftan! Den är så mycket finare än många av de andra mamma-anpassade koftor jag klämt och känt på och då den dessutom är ekologisk och dessutom går att amma med hamnar den ordentligt på plus!

Som ni hör är jag riktigt förtjust i dessa plagg och jag känner verkligen att LoveMilk är det som vi som ammar väntat länge på! Att de dessutom håller så hög kvalitet att de torde hålla barn efter barn känns ännu mer hållbart och miljöriktigt än att plaggen 'bara' är ekologiska. Och ja, det är underbart att bära ekologiska material närmast huden som det lilla barnet ska snusa emot och dessutom ligga vid då det äter!

I tvätten håller de form och färg gång efter annan. Jag har tvättat tanktoppen några gånger fler än koftan men det syns inte. Inga noppor, ingen missanpassad passform, inga sneda sömmar eller urtvättad färg.

Jag ger även denna gång LoveMilk full pott och om det är någon av er som knorrar över priset; tro mig då jag säger att ni får vad ni betalar för även denna gång!

:D


Love Milk amningslinne

16 september, 2011 av hemmahoslollo

Jag har ett amningslinne från Lovemilk som jag tycker mycket om, nu efter en tids testande. Det är otroligt mjukt och skönt, och det känns som om det bara blir ännu skönare efter tvätt och användning. Det jag har är i färgen jade, riktigt snyggt och lätt att matcha till andra kläder. Amningsfunktionen är riktigt smart, tack vare den generös öppning vid armhålan är det bara att dra linnet åt sidan och snabbt kunna amma. Smidigheten är väldigt bra, och viktig, med en vild Lovis som vill ha mat genast när hon är sugen! Med en kofta över är det ingen som ser att det är ett amningslinne. Lovemilk har massor med ursnygga koftor som passar perfekt, men jag har en vanlig skön HM-kofta som funkar bra även den.

"Love Milk amningslinne är ett ekologiskt amningslinne som är designat för att du ska kunna använda din redan existerande garderob." skriver mammashop.se, och jag kan bara hålla med. Riktigt bra, snyggt och smidigt, det blir höga betyg från både mig och Lovis:)


Vad gulliga ni är!

7 september, 2011 av familjen annorlunda

..... Visst var kläderna fina??!

Jag hittade ett nytt, för mig iaf, märke som heter Love Milk, och deras linnen har en annorlunda amningslösning, de har djupt skurna ärmhål, så när man ska amma så drar man bara tyget åt sidan

Enkelt och faktiskt väldigt smidigt :) Sitter där den ska tills man drar undan den.

Jag gillade att det inte blir en massa tyg mellan mig och Jamie med den här lösningen....


Provar...

6 september, 2011 av familjen annorlunda

Nya kläder :)

Hittade en ny variant av amningströja på nätet som såklart måste kollas upp .

Var ju inget minus direkt att den fanns i rosa och den tjusiga koftan i plommon - två av mina favoritfärger :)

Love Milk expanderar

31 augusti, 2011 av lyckobacken

Jag fick ju hem och kunde recensera två st. amningslinnen från Love Milk som använts flitigt i sommar. Deras shop har nu utökats rejält med flera olika modeller av linnen, tanktoppar samt koftor. Jag blev tillfrågad om jag ville välja en kofta samt en överdel i valfri modell och färg och då vi nu går emot mörkare tider kändes det som om jag ville ha det i åtanke både då det gällde färgval och modell. Jag valde en tanktopp i plommon, Brigitte, samt en svart kofta i modellen Camilla.

Även denna gång känns storlekarna normala och har nu utökats till att finnas i upptill XL på en del av plaggen. Koftan ska man kunna bära och amma i utan att behöva knyta upp banden och den har en fin skärning på kragen uppe vid halsen. Tanktoppen kan man reglera höjden på i sidorna med hjälp av band och det skapar en fin rynkeffekt över magen och midjan. Perfekt om man inte fått bort babyhullet (eller om man som jag hade hull redan innan ;) ) och jag kan tänka mig att det är fint även som gravid. Plaggen är så töjbara och stretchiga i sin kvalitet så de kan med fördel användas även under graviditet vilket gör de än mer hållbara än att de är 'bara' ekologiska.

Jag ska nu nöta, stöta, blöta och tvätta dessa innan det kommer en utförligare recension om ett par veckor!


Höstkollektion hos Love Milk

31 augusti, 2011 av sagogrynet

Love Milk har släppt en höstkollektion i nya snygga färger med flera nya ekologiska amningslinnen och dessutom en amningsvänlig kofta! Det bor en plommonfärgad Brigitte (linne), och en lavendelfärgad Camilla (kofta) här hemma.

Jag älskar att linnet är så långt och kvalitén på tyget i kläderna är fortfarande lika tjockt, mjukt och skönt som tidigare.
Passformen består även efter tvätt och färgen håller fint.

I den här kollektionen finns topparna i storlekar från xs till xl och jag valde en topp i xs. Linnena är riktigt rymliga över brösten. Mitt linnet är på gränsen till för stort över bysten trots minsta storleken. Koftan (som är storlek s) sitter faktiskt bättre på mig, än linnet i xs, just över brösten. Detta kan vara bra att tänka på så att man inte chansar på en större storlek än vanligt. I övrigt sitter de jättebra, det mjuka härliga materialet gör att man inte alls vill ta dem av sig.

Amningsfunktionen på linnet är den samma som i sommarkollektionen, den har jag skrivit om här. Man öppnar från sidan för att komma åt att amma. Smart och smidigt.

Koftan har ett knytband under brösten och man behöver inte knyta upp för att komma åt att amma, perfekt när man ammar barnet i till exempel en ergonomisk sele på magen. Koftan går självklart även att använda till alla andra amningsvänliga toppar man redan har i garderoben.

Båda plaggen består av 100% ekologisk bomull och tvättas i 40 grader.


Breastfeeding fashion first at Bella Mama

17 July, 2011 by Bella Mama Maternity

One of my absolute favourite things about running my own business is searching out beautiful new breastfeeding clothing designers and bringing them to Bella Mama, so UK mamas can have the most gorgeous nursing designs to choose from when breastfeeding their babies...

I'm delighted to introduce another brand new designer to the range at bellamama, Love Milk is a new organic breastfeeding clothing brand set up in Sweden by mum of three, Helena Henning.

Love Milk offers a new type of nursing top, that works as an addition to a mum's existing wardrobe, which saves money as well as the environment and lets new mamas keep their own style.

Their design is unique and patented and allows breastfeeding discreetly in public with no fuss at all! The top has been designed with a deeper armhole, that is also fitted around the bust and stays there. To feed, you simply pull the armhole over the breast from the side, which means you don't show your boobs off to anyone. To hide the nursing access, you only need to wear your favourite cardigan, zip thru, shirt or tunic. It also works brilliantly with baby wraps, as it's so easy to access that your baby can stay in the wrap while feeding.

The top is made of 95% certified organic cotton and 5% elastane in a super soft jersey quality. It’s very elastic, yet gives great support when you don’t feel your firmest. Only environmentally friendly textile dyes, prints and production methods are used for Love Milk's products. Helena feels a great responsibility as a designer to create great pieces that won’t harm the world we live in.

Helena's background is in the fashion industry. She has a bachelor degree in fashion and textiles and worked as a mens and womenswear designer in London for 5 years, and a further 6 years in Sweden. She also has a degree in pattern cutting, which helps to make sure the fit of Love Milk's garments works for new mothers.

Check out Love Milk's range, available for the first time in the UK, at Bella Mama now!


Love Milk, uppdatering

8 juni, 2011 av sagogrynet

Jag har redan skrivit om amningslinnet från Love Milk, både om företagsidén och en liten recension med bild på linnet i petrol. Här kommer fortsättningen.

Jag gillar verkligen den här funktionen. Det är helt genialt att man öppnar från sidan istället för mitt fram. Det fungerar jättebra med linnets djupa ärmhål för mig som älskar kofta och använder det nästan jämt.

Linnet är alltså inte tänkt att vara utbytbart mot resten av topparna i garderoben, men det är ett utmärkt komplement. Man använder det tillsammans med koftan/kavajen/sjalen eller liknande och ammar bekvämt och diskret i sina vanliga kläder.

Linnet är figursytt i en tjock och härligt mjuk ekologisk bomull som inte tappar formen efter tvätt. Den sitter jätteskönt över magen. Dock skulle nog jag, som är liten upptill, egentligen kunna ha en storlek mindre trots att jag redan har minsta storleken på linnet (S).


Recension Love Milk-amningslinnen

31 maj, 2011 av lyckobacken

Jag har redan hunnit skriva lite om Love Milks amningslinnen men nu kommer en regelrätt recension på de två linnen jag fick hem för ett tag sedan!

Vet ni, jag får många förfrågningar och får hem mycket skräp också, men det här; det är bland det smartaste jag stött på!!!

Linnena är så himla genomtänkta att man inte kan gör annat än att gilla dem! Jag var så säker på att de skulle kännas sladdriga i armhålan eftersom man 'sliter och drar' i tyget där och att de till slut inte skulle hålla formen men ack så fel jag hade! De är av toppenkvalitet och håller amning efter amning, tvätt efter tvätt! :)

Jag gillar att de är så rejäla och att man kan använda sina vanliga koftor, munkjackor eller kavajer utanpå, på så vis så behöver inte en helt ny, amningsanpassad, garderob införskaffas. Och för er som tycker att de kostar en del, de håller; jag lovar! Hellre 3 - 4 st. av Love Milks diskreta linnen som passar jämt och som håller, än tiotals av de billiga (om än ekologiska) från t.ex. HM som tappar formen efter ett par tvättar och blir sladdriga och måste bytas ut.

Jag kan inte ge Love Milk och Helena annat än 5/5 då det inte finns något att anmärka på!!! Ett stort plus är att designen även fungerade alldeles ypperligt för oss med stor, tung byst! :)


Love Milk, form och funktion

26 maj, 2011 av sagogrynet

En första snabbuppdatering av Love Milk-linnet från det nystartade företaget som jag presenterade här. Här ser man funktionen. Ärmhålet är större och barnet kommer alltså åt bröstet från sidan.

Jag gillar verkligen den här lösningen! Jag är van att dra ner mina linnen i halsringningen vid amning, och det är ju allt annat än diskret. När jag har det här linnet visas verkligen ingenting. Med koftan på kan vi vara väldigt diskreta om det skulle behövas.

Linnet är figursytt i en tjock och härligt mjuk ekologisk bomull. Färgen på linnet på bilden är petrol/ocean blue.

Mitt första intryck är alltså mycket positivt, fortsättning följer…


Love Milk

25 maj, 2011 av Hur Ska Vi Orka?

Kan inte låta bli att tipsa er om ett superbra amningslinne från det nystartade företaget Love Milk. Linnet öppnas från sidan genom att tyget är elastisk vid armhålan. Linnet är i ekologisk bomull och finns i flera färger. Gå in och kolla på Love Milks sida på facebook. Just nu, t.o.m idag den 25/5, är det 25% rabatt om man anger koden MORSDAG11 i kassan. Dessutom är det gratis frakt. Jag beställde ett i söndags kväll och på tisdagen hade jag det i brevlådan. Bra service!


Man måste nog ta och Älska Mjölk

22 maj, 2011 av lyckobacken

Innan helgen fick jag hem de nya, innovativa amningslinnena i ekobomull från Love Milk. Jag har bott i dem i helgen och ja, det kommer nog att bli ett väldigt bra betyg förutsatt att de står pall för tvättar i maskinen för de är riktigt, riktigt smarta!

Ett utförligare utlåtande kommer samt en väl genomförd recension men då jag vet att flera av er var nyfikna på dem ville jag bara tipsa om att än så länge är väldigt nöjd med dem! :)


Love Milk, nytt amningslinne

21 maj, 2011 av sagogrynet

I dag vill jag tipsa om amningstoppar i en helt ny design som nu finns på den svenska marknaden.
Det är det nystartade företaget Love Milk som öppnat webbshop under våren.

Amningslinnet har en ny, patenterad, funktion som går ut på att man öppnar upp från sidan för att minimera exponering. Framifrån ser det ut som ett vanligt linne och man kan med fördel använda sin favoritkofta utanpå.

Helena Henning, som ligger bakom företaget, har sin bakgrund inom klädbranschen som bland annat mönsterkonstruktör och designer. Hon är trebarnsmor och har tagit fram amningslinnet under föräldraledigheten med den minsta. Så här säger hon själv om valet av ekologisk bomull:

”Miljö och ekologi är otroligt viktigt för mig. Vi måste bli bättre på att ta hand om varandra och om vår värld. Där har jag som designer ett stort ansvar. En produkt ska förbättra så mycket som möjligt, och inte försämra, varken livskvalitet eller miljö. Ekologi och fair trade är därför framtiden.”

Jag välkomnar varmt detta nytänkande företag med ekologiska amningstoppar i många snygga färger!

Jag kan dessutom avslöja att det är fler produkter på gång. Redan i sommar kommer det en ny festvariant av linnet och senare i höst kommer det ännu fler modeller och färger.
Det är så spännande med nystartade innovativa företag!

Love Milk finns på facebook och där kan man läsa följande: Snart är det mors dag! Detta firar vi med 25% rabatt på alla beställningar fram till 25/5 kl. 16, så att ni hinner få paketet innan helgen. Dessutom har vi alltid fri frakt inom Sverige! Ange bara koden MORSDAG11 när ni checkar ut för att få er rabatt.


Love Milk

20 maj, 2011 av lyckobacken

Jag fick ett intressant mail från Helena, en hemmavarande trebarnsmamma som precis lanserat ett helt nytt, innovativt amningslinne som går under namnet Love Milk.

Linnet är tillverkat i en följsam trikå med 95% ekologisk bomull och 5% elastan och finns i hela 7 härliga färger; svart, vitt, puderrosa, hallonrosa, korall, mjölkchoklad och petroleum och i strl. S, M och L.

Linnet fungerar så att ärmhålet är extra djup och även formsytt så att det sitter bra runt bysten och även stannar där. Då man ska amma drar man enkelt ärmhålet över bysten från sidan. Det finns inga dubbla lager på lager-effekter och linnet är mjukt och följsamt. Framifrån ser det ut som ett vanligt linne och för att dölja amningsfunktionen räcker det att man bär sin vanliga kofta, munkjacka eller kavaj. På så vis behöver man inte införskaffa en helt ny garderob utan kan komplettera den befintliga med några Love Milk-linnen vilket sparar både pengar och miljöresurser för att inte nämna att man inte behöver ge avkall på sin 'vanliga' stil!

Tvättas i upptill 40° med liknande färger.

Helena som är upphovskvinnan bakom allt har sin karriär i klädesbranschen med en bakgrund med produktutveckling, mönsterkonstruktion och trender vilket gör att hon verkligen lyckats skapa något unikt utifrån sin erfarenhet - både karriärsmässigt och som ammande trebarnsmamma.

Linnena kostar 325 :- och kan beställas här. Jag har fått den stora äran att testa Love Milks linnen så framöver på bloggen kommer de att dyka upp med tankar och åsikter kring hur de fungerar, är att bära och håller tvättningar osv.

Spännande!